TORTIE NAIL ART TUTORIAL

Välkommen tillbaka till en annan HONA-tutorial. Idag kommer vi att använda HONA Tortie Foil . Vi kommer att göra två olika metoder som ger två olika slutresultat.

Efter att ha förberett dina kunders händer och applicerat en baslack , kommer vi att gå direkt in med vårt Get Tacky Foil Glue och applicera ett riktigt tunt lager över hela spetsen. Lägg sedan in det i lampan för att härda i 60 sekunder. Medan det härdar kan vi titta lite på vår folie . Så ena sidan av folien är riktigt blank och pigmenterad och den andra sidan är lite mattare. Den tråkiga sidan är det som kommer att placeras ovanpå nagelspetsen. Och det gör att vi kan överföra mönstret till nageln.

Den första metoden vi arbetar med är en dubbningsmetod. Så istället för att överföra hela folien på nageln på en gång, kommer vi att välja delar som vi vill applicera på nageln och ta bort den och applicera den igen tills vi får önskad effekt. Nu är den här metoden den enklare metoden bara för att vi inte förlitar oss på en sömlös överföring, men den lämnar sprickor och luckor som vi behöver fylla i senare. Det låter oss också ha mer kontroll över vilken färg som är på själva nageln.

Med hjälp av en fyrkantig gelborste måste du sedan gå in med Tortie Detail Paint och göra ett tunt sömlöst lager över hela nagelplattan. Lämna detta helt ohärdat redo för nästa steg.

Okej, så det är här magin händer. Det är dags att gå in med Black Detail Paint och en Liner Brush och flytta den svarta färgen genom den våta detaljfärgen som vi lagt på innan för att fylla i någon av luckorna och sprickorna. När du har flyttat runt färgen så mycket du vill, stoppa in den i lampan för att härda och avsluta sedan med våra högglansiga topplacker. Och så enkelt är det.

Så när du har härdat topplacket i 60 sekunder kommer du att se en riktigt ganska effektiv look utan några av de klumpar och stötar du får när du gör allt för hand.

Okej, vi går vidare till vår nästa metod, vi börjar på exakt samma sätt som tidigare och applicerar ett tunt lager av Get Tacky Foil Glue, och den här gången kan du prova en sömlös överföring. Så du måste liksom sträcka ut folien något och sedan placera den ovanpå nageln. Skaffa sedan en torr luddfri tork och gnugga hela nagelplattan för att säkerställa att varje område får full överföring. Avslöjande, det här har definitivt en liten knep och du kanske inte får det rätt första gången. Alla tidpunkter är baserade på HONA Cordless Cube och din lampa kan också skilja sig åt för foliebländningen. Så det är värt att leka med timings. Men ge absolut inte upp och fortsätt att försöka, det är verkligen lätt att ta bort det och försöka igen. Ibland kan även den sömlösa metoden lämna ett par luckor, vilket med största sannolikhet kommer att hända eftersom det är en så mörk pigmenterad folie och det är ganska lätt att avgöra när det finns ett gap. Om detta händer, gå direkt in med samma metod som innan använd detaljfärgen för att bara fylla i eventuella luckor och lägga till lite mer dimension.

När du har lagt till din detaljfärg kan du lägga till topplacket och härda igen. Och där har du det! Glöm inte att tagga oss i alla dina fantastiska Tortie-designer!