PureBuild-borttagning - en steg för steg handledning

Hej HONA-entusiaster! Idag ska vi dyka in i processen att ta bort en bygggel och gellack . Vi tar dig igenom nödvändiga steg och bästa praxis för att säkerställa att du säkert och effektivt kan ta bort produkten från dina naglar.

Steg 1: Fila den blanka ytan

Börja med att använda en 180 fil för att eliminera all den blanka ytan på nagelplattorna. Detta steg är avgörande för att säkerställa att acetonet kan penetrera genom gelens lager. Om någon blank yta eller topplack kvarstår, kommer acetonet inte att effektivt lösa upp gelén under. Var noga med att inte påverka sidoväggarna eller nagelbandsområdet när du filar. Det är också en bra idé att dra tillbaka sidoväggarna och lyfta nagelbandet något, för att se till att varje område är ordentligt filat.

Om du tycker att din Purebuild gel är lite skrymmande kan du också fila ner bulken i detta skede. Detta kommer att göra borttagningsprocessen snabbare.

Steg 2: Använda en E-fil

För dem som föredrar hastighet kan en E-fil användas istället för en manuell fil. Ett 150 slipband fungerar bra för denna process, används för att ta ner lite av bulken och, naturligtvis, den blanka ytan. Det är viktigt att vara extremt försiktig med den omgivande huden, särskilt när du använder en E-fil. Det är lätt att halka eller repa huden, så använd minimalt med tryck och rör dig långsamt och försiktigt.

Steg 3: Blötlägg naglarna

När all blank yta har filats bort är det dags att blötlägga naglarna. Vi rekommenderar att du använder färdiga folieomslag, bomullsrondeller och 100 % ren aceton. Blötlägg bomullsrondellen med aceton, lägg den på nageln och linda sedan folien runt fingret. Låt detta sitta i cirka 10 till 15 minuter.

Steg 4: Ta bort Builder Gel

Efter blötläggningsperioden ska buildergelen börja lyfta av sig själv. Detta är ett bevis på den smöriga formulan i vår Purebuild gel, som är lätt att blöta bort. Använd ett vass fyrkantigt nagelbandsverktyg för att försiktigt skrapa bort den återstående produkten. När du gör det, kom ihåg att vara försiktig och försiktig med huden som omger nageln.

Steg 5: Slutlig arkivering

Efter blötläggningen, använd en 240 Grit HONA-fil för att bli av med eventuell kvarvarande produkt på nagelplattan. I det här skedet siktar du inte på att fila själva nagelplattan, bara för att ta bort eventuell överbliven produkt.

Steg 6: Nagelförberedelse

Med all produkt borttagen kan du fortsätta med din vanliga nagelförberedelse. Detta inkluderar att trycka tillbaka nagelbanden, ta bort all icke-levande vävnad på nagelplattan och trimma eventuella hängnaglar eller icke-levande vävnad.

Steg 7: Forma naglarna

Slutligen, ta tag i din 240 Grit-fil igen för att göra i ordning formen på naglarna innan du avslutar.

Och där har du det! Du har framgångsrikt tagit bort din Purebuild bygggel och gellack från början till slut. Denna process kan ta lite övning, men med tiden kommer den att bli en annan natur.

Vi hoppas att denna handledning har varit till hjälp. Om du vill se fler guider som denna, vänligen meddela oss i kommentarerna nedan. Vi finns alltid här för att hjälpa dig att få ut det mesta av din HONA-upplevelse. Vi ses nästa gång!

Borttagningsguide