Vikten av att använda en kompatibel lampa som nageltekniker

När det gäller applicering av gelnagellack är valet av den perfekta nyansen av lack inte det enda elementet som krävs för en oklanderlig manikyr - kompatibla UV/LED-lampor spelar en avgörande roll. I det här blogginlägget av HONA kommer vi att undersöka varför kompatibla lampor är integrerade inte bara när det gäller livslängd utan också i säkerhetshänsyn.

Våglängd - Våglängd är en viktig faktor i härdningsprocessen för gellack. Olika märken kräver olika våglängder för att härda framgångsrikt; att använda en LED/UV-manikyrlampa designad speciellt för att fungera med varje märke säkerställer rätt våglängd för optimala härdningsresultat. För att ge optimala härdningsresultat när de används för HONA-manikyr behövs LED-lampor som kräver strålningsvärden mellan 365-400 nanometer (nm), så kallat UV-A-område.

Bestrålningsvärde - Bestrålningsvärdet hänvisar till intensiteten hos UV/LED-ljus som sänds ut från lampor, mätt i milliwatt per kvadratcentimeter (mW/cm2). För optimal härdning kräver olika märken av gellack specifika irradiansvärden för korrekt härdning; att välja en lampa med ett lämpligt värde säkerställer effektiv och effektiv härdningstid och är en viktig faktor som påverkar om över/underhärdning sker med din gel.

LED Kvantitet/Placering - En lätt förbisedd aspekt är LED placering - ibland kallad "LED placering". Lysdioder kan bara finnas på toppen eller sidorna av en lampa beroende på vilken typ av lampa det är; andra lampor har dem åt båda hållen! Lampor utrustade med lysdioder på båda sidor ger överlägsen täckning och säkerställer att gellack härdar jämnt och smidigt, vilket minskar risken för underhärdande områden. Speglade interiörer hjälper LED-placering eftersom ljus kommer att studsa runt och jämnt lysa upp alla delar av lampan för smidig härdningsprocess. Att ha flera lysdioder i en lampa kan dessutom påverka hur snabbt dess härdningsprocess går. Fler lysdioder ger mer intensiv ljusintensitet och säkerställer att gellack härdar effektivt och snabbt. När du väljer en UV/LED-manikyrlampa för specifika märken av gellack är det därför absolut nödvändigt att ta hänsyn till antalet lysdioder. Genom att välja en lämpligt utrustad UV/LED-manikyrlampa med optimal LED-placering och antal lysdioder kommer gellacket att härdas mer jämnt och effektivt utan risker för under- eller överhärdning, vilket ger högkvalitativa, långvariga manikyrer som ser bäst ut.

Härdningstid - Härdningstiden är av yttersta vikt; olika märken av gellack kräver olika härdningstider som kan variera beroende på vilken lampa som används för att härda dem. Att använda en UV/LED-manikyrlampa säkerställer att gellack härdas effektivt, vilket mildrar över- eller underhärdning, vilket kan resultera i lyftning eller avdragning, vilket leder till meddelanden från kunder om detta.


HONA...Vad sägs om watt? Det är viktigt att komma ihåg att enbart effekten inte kan bedöma om en UV-/LED-lampa fungerar med något speciellt märke av gellack. Watt mäter förbrukningen av ström men avslöjar inte kvaliteten eller intensiteten hos ljuset som sänds ut av en lampa - istället bör bestrålningsvärde, våglängd och LED-position beaktas när du väljer kompatibla lampor.

Professionella nageltekniker behöver en UV/LED-manikyrlampa som är kompatibel med deras gelnagellack för att förse sina kunder med högkvalitativ, långsiktig och säker manikyr. Nageltekniker bör alltid hänvisa till specifikationer avseende irradiansvärde, våglängdsfrekvens, rekommenderad härdningstid och LED-placering när de gör denna bestämning för säkrast möjliga resultat. Genom att välja en sådan idealisk ljuskälla för sina affärsbehov kan nageltekniker leverera överlägsna tjänster samtidigt som de förblir kompatibla.