Skillnaderna mellan Bis-HEMA, Di-HEMA och HEMA i gellack

Som nageltekniker som använder professionella gelprodukter är det oerhört viktigt för dig att förstå de olika ingredienserna som finns i dessa formuleringar, särskilt mellan Bis-HEMA (Bis-HEMA polyneopentylglykoladipat/IPDI-sampolymer) och HEMA (2-hydroxietylmetakrylat). Båda monomererna används vanligtvis vid framställning av nagelförstärkningsmaterial såsom geler och akryl; Det finns dock tydliga skillnader i deras kemiska strukturer, säkerhetsprofiler, prestandaförmåga som måste förstås för såväl kundens säkerhet som teknikernas tillfredsställelse.

Kemisk struktur
Bi-HEMA har en större och mer komplex molekylstruktur än sin HEMA-motsvarighet, vilket avsevärt minskar penetrationen i biologisk vävnad samt sensibiliseringspotentialen för nageltekniker som regelbundet exponeras för dessa kemikalier.

Allergiska reaktioner
HEMA kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa individer, vilket visar sig som kontakteksem. Utsatt upprepade gånger under en längre period ökar risken för sensibilisering eller allergier avsevärt; å andra sidan gör bis-HEMA:s större molekylära struktur det mindre sannolikt att provocera dessa typer av svar och ger nageltekniker ett alternativ för dagligt bruk.

Ångtryck
HEMA har ett högre ångtryck än Bis-HEMA, vilket innebär att det avdunstar lättare i luften och ökar risken för att andas in HEMA-ångor som potentiellt kan orsaka irritation i luftvägarna och andra hälsoproblem för nageltekniker. Tvärtom, Bis-HEMA:s lägre ångtryck minskar risken för exponering för inandning såväl som tillhörande hälsoproblem för detta yrke.

Materialstabilitet
HONAs Bis-HEMAs oligomer är en mer komplex struktur som potentiellt bidrar till ökad tvärbindningsdensitet vid härdning, vilket leder till en öka benägenheten hos den slutliga polymerbildningen att inkludera en ökad omvandling av de monomera hartserna till polymerbildningen

Vissa märken, som HONA, använder Bis-HEMA som en del av en långkedjig oligomer för att ytterligare öka säkerheten. En oligomer består av flera monomerenheter sammanlänkade och kan förbättra prestanda och säkerhetsegenskaper i nagelprodukter. En stor poäng att göra, som vi kommer att utveckla i senare artiklar

Bis-HEMA kan anses vara ett säkrare alternativ för nageltekniker på grund av dess lägre potential för hudirritation och sensibilisering, minskad risk för exponering för inandning och övergripande materialstabilitet. Icke desto mindre måste nageltekniker följa alla nödvändiga säkerhetsprotokoll och använda personlig skyddsutrustning när de arbetar med nagelförstärkningsmaterial för att minska potentiella risker.