Riskerna med att använda en Airbrush-maskin med gellack och aceton: ett varumärkesperspektiv

Så det finns en stigande trend inom nagelbranschen som har fångat vår uppmärksamhet tack vare säkerhetsinriktade nageltekniska influencers som Dippy Cow Nails och Amber The Nail Whisperer - användningen av en airbrush-maskin för att skapa nagelkonst, med en blandning av gellack och aceton .

Hur spännande det än kan tyckas för dess snabbhet och den lätthet med vilken design kan skapas, måste vi gräva djupare in i vetenskapen för att förstå varför denna praxis kanske inte är så ofarlig som den verkar.

Livslängden för din nagelkonst

Så för det första är en av huvudorsakerna till att dina kunder väljer dig och gellack dess hållbarhet och livslängd. Till sin natur motstår gellack flisning och peeling, vilket ger en glänsande, långvarig finish. När den blandas med aceton, ett kraftfullt lösningsmedel, äventyras gellackkompositionen enormt... men hur?

Aceton, känt för sin styrka för att ta bort nagellack, stör polymerkedjorna som utgör gellacket. Det bryter i huvudsak ner gellackets struktur, späder ut dess formel och minskar i sin tur avsevärt dess livslängd på nageln. Detta resulterar i en manikyr som saknar styrka, hållbarhet och finish förknippad med traditionell gellackapplicering.

Så även om ovanstående är en viktig punkt att tänka på, är det inte den viktigaste vi ville prata med dig om...

Allergirisker

Ännu mer avgörande är risken som denna blandning utgör för hudens hälsa och säkerhet. När gellackpartiklar bryts ner av aceton blir de mindre och mer benägna att penetrera hudbarriären. Detta kan leda till en ökad risk att utveckla allergier eller känslighet, särskilt hos individer med anlag.

Men ta inte bara vårt ord för det... Här är en YouTube-video av Jim McConnell, kemisten bakom HONAs gelsystemformel som också bekräftar dess allergirisker och faror. Har du inte tid att se videon? Här är ett direkt citat " det är förmodligen den farligaste trenden i vår bransch just nu"

Men vänta, det finns mer...

Airbrush-tekniken utgör också ett ytterligare hot. När aceton-gellackblandningen sprayas kan den lätt komma i kontakt med huden som omger naglarna, vilket ökar exponeringen. Dessutom kan luftburna partiklar också andas in, vilket potentiellt kan leda till andningsproblem.

Låt oss vara tydliga även om du använder HONA gellack, hur säkra de än är, risken finns fortfarande och du ökar risken genom att använda denna metod.

Jerri från Dippy Cow Nails talade med HONA och sa "Jag har sett en alarmerande ökning av marknadsföringen av denna teknik under de senaste 6 månaderna. Även om detta inte är den första som den har "trend", är det definitivt den mest utbredda vi" Ökningen av nagelinfluenser på våra sociala plattformar har gjort att denna teknik blivit så vanlig i våra flöden och har utan tvekan lett till att kunder efterfrågar denna effekt.

Visst, airbrushing ser fantastiskt ut, det går inte att förneka det! Men att blanda denna giftiga cocktail av kemikalier är ett nej! Istället kan du uppnå en liknande effekt med hjälp av pigment eller en svamp med gel.

Ingen nageltrend är värd vår, våra kunder, våra kollegor eller vår familjs hälsa och säkerhet, och jag är säker på att vi snart kommer in på nästa hetaste utseende som (förhoppningsvis) kommer med färre risker. "

Compromised Cure

Det är också viktigt att förstå att tillsats av aceton till gellack kommer att påverka härdningsprocessen. Gellack kräver exakt härdning under en UV- eller LED-lampa för att det ska härda (härda) ordentligt. Införandet av aceton stör denna process, vilket leder till underhärdad gellack. Detta påverkar inte bara finishen och livslängden på manikyren, utan underhärdat gellack är en enorm faktor som bidrar till utvecklingen av allergier.

Poängen

Innovation är drivkraften inom nagel- och skönhetsbranschen och det är fantastiskt att se nageltekniker experimentera med nya tekniker. Det är dock viktigt att förstå vetenskapen bakom dessa hacks för att säkerställa att de är säkra och effektiva.

Att blanda gellack med aceton för användning i en airbrush-maskin har betydande nackdelar, från minskad livslängd på din manikyr till ökade risker för hudkänslighet och allergier (även när du bär handskar eller mask).

Därför är HONAs inställning att inte göra det med vårt system. Det strider mot vår användarrekommendation, det kommer att ogiltigförklara din försäkring.

Kom alltid ihåg att prioritera din hälsa och säkerhet (och dina kunders) framför allt. Håll dig uppdaterad med vetenskapligt underbyggd praxis och se till att du tillhandahåller inte bara vacker utan också säker nagelkonst och vård.

Hittade detta intressant? Kolla in HONAs andra blogginlägg för kunskapshubbar för fler uppdateringar, insikter och säkra metoder inom nagelskönhetsbranschen!