Är det för en nageltekniker att blanda gelsystem?

En fråga vi får mycket av här på HONA är "Är det ok att blanda gelsystem?"

Många nageltekniker experimenterar med ett brett utbud av färger och produkter från olika märken, vilket är en otroligt rolig del av jobbet. Och även om vi aldrig skulle vilja begränsa kreativiteten, är det viktigt att förstå riskerna med att blanda olika gellackmärken .

I slutändan kan det vara osäkert att blanda gellackmärken på grund av en mängd olika anledningar, inklusive:

Kompatibilitetsproblem

Olika märken av gellack kan ha olika sammansättning, vilket kan orsaka kompatibilitetsproblem när de blandas. Detta kan leda till ojämn härdning, flisning, peeling eller andra problem som kan påverka manikyrens hållbarhet och livslängd.

Kvalitetskontroll

Varje gellackmärke har sina egna kvalitetskontrollstandarder, vilket säkerställer att formulan är konsekvent och säker att använda. När man blandar märken är det svårt att avgöra om den kombinerade formeln uppfyller samma standarder.

Allergiska reaktioner

Gellackformler kan innehålla en mängd olika ingredienser som vissa människor kan vara allergiska mot (saker som HEMA, HPMA, IBOA). Att blanda märken kan öka risken för en allergisk reaktion eftersom du utsätter dig för en kombination av olika ingredienser som kan orsaka allergi direkt eller till och med över tid. Du kan läsa mer om allergimedvetenhet i vår guide för nageltekniker: Allergimedvetenhet för nageltekniker .

Garanti/försäkringsfrågor

Att använda ett enda gellackmärke garanterar produktens garanti/försäkring, medan användning av flera märken ogiltigförklarar din försäkring eftersom du inte använder produkten som tillverkaren anger. Att blanda märken kan också göra det svårt att avgöra vilket märke som orsakade ett problem om ett problem uppstår.

Lampproblem

Det är också viktigt att notera att när man blandar gellackmärken kan det härdande "fönstret" som krävs av ett märke skilja sig från ett annat. Detta kan orsaka problem när du härdar gellacket under en lampa . Varje märke av gellack har sin egen rekommenderade härdningsprocedur, som är specifik för produktens formulering. Dessa rekommendationer är baserade på lackens sammansättning, till exempel vilka fotoinitiatorer som används för att aktivera härdningsprocessen. Läs mer: Vikten av att använda en kompatibel lampa som nageltekniker.

För att säkerställa säkerheten och kvaliteten på din manikyr, rekommenderas det att du håller dig till ett gelsystem av ett enda märke. Detta säkerställer att du använder en konsekvent formel som har testats för säkerhet och kvalitet, vilket minimerar risken för problem eller komplikationer.