PureBuild Application Handledning

Här är en noggrann steg-för-steg-process för PureBuild- applikationen. Vårt fokus kommer att ligga på både E-fil och manuella förberedelsemetoder för att säkerställa att du får bästa resultat av denna nagelteknik.

Förberedelsestadiet:

Vår nagelförberedelseprocess börjar med att torka alla naglar med luddfria våtservetter och 100 % ren aceton. Detta för att säkerställa fullständigt avlägsnande av oljor eller rester som potentiellt skulle kunna hindra appliceringen av buildergeler. Särskild uppmärksamhet ägnas åt sidoväggar, nagelbandsområdet och under den fria kanten.

Manuell förberedelse:

För manuell förberedelse börjar vi med att försiktigt trycka tillbaka nagelbanden, vilket skapar mer utrymme att arbeta på nagelplattan. Processen syftar till att ta bort all icke-levande vävnad på nagelplattan. Verktygen som används vid manuell förberedelse ska hållas som en penna - greppet ska vara lätt men ändå stadigt, vilket gör att verktyget lätt kan glida över nagelplattan. Kom ihåg att hela processen inte ska orsaka något obehag för klienten.

Ett vasst fyrkantigt verktyg används sedan för att skrapa bort all icke-levande vävnad på nagelplattans yta. Det här verktyget måste hanteras med försiktighet för att undvika att skada klienten, särskilt i närheten av den övre delen av eponychium nagelbanden. För att ta bort icke-levande vävnad runt sidoväggarna och nagelbanden, används ett verktyg av sked eller paddeltyp i en försiktig poleringsrörelse.

Det sista steget av manuell förberedelse innebär att man använder nypper för att ta bort icke-levande vävnad, som vanligtvis är ljusare i färgen och torr. En viktig anmärkning här: endast den icke-levande torra vävnaden och hängnaglar bör tas bort, vilket lämnar det skyddande eponychium intakt.

När förberedelsen av nagelbanden är klar, torkas naglarna igen med 100% aceton. Därefter putsas ytan på nagelplattan försiktigt med en 150 Grit fil . Detta steg är avgörande för vidhäftningen, vilket skapar en grövre yta för bygggelén att greppa om. Det är också viktigt att vara försiktig så att du inte orsakar skavsår eller skärsår på nagelbandsområdet eller sidoväggarna.

E-filförberedelser:

E-filprep börjar med en flamma bit, som hjälper till att lyfta bort nagelbandet från nagelplattan. Processen liknar manuell nagelbandstryckning, men utförs med en E-fil. Det är viktigt att komma ihåg att E-filer endast bör användas av de som är utbildade i deras användning för att förhindra olyckor. Processen upprepas sedan med en tunna bit för att förbereda nagelplattan och exfoliera den omgivande huden. Återigen torkas naglarna med 100 % aceton och etsas sedan med ett slipband med korn 150.

Applicering av bygggeler:

Nästa steg innebär applicering av en komplett bas , som skrubbas in i nagelplattan för att säkerställa att hela nageln och den fria kanten är belagd. Detta härdas sedan under en lampa i 60 sekunder.

Det första lagret av Pure Build, kallat "papperslagret", appliceras som ett tunt lager över alla naglarna, och varje kant är täckt. Detta görs för att säkerställa manikyrens livslängd. Appliceringen av strukturskiktet kommer därefter; en pärla av lämplig storlek placeras i mitten av nageln, skjuts upp mot nagelbandet och flyter sedan ner mot den fria kanten i en sicksackrörelse.

En perfekt struktur säkerställer PureBuilds styrka och livslängd. Idealiskt bör byggaren vara tunn vid nagelbandet, tjockast i mitten (spetsområdet) och tunn igen vid den fria kanten. När alla naglar har applicerat PureBuild, härdas de i ytterligare 60 sekunder.

Sista handen:

När naglarna är ordentligt filade och förberedda ska de se lite ruggade ut och klara för byggapplikationen. Om du har gjort ett bra jobb med att forma dem, även med en 150 Grit-fil, kanske du inte behöver mycket arbete. Det är dock fortfarande viktigt att ta bort eventuella kvarvarande oljor eller skräp. Därför är ytterligare en omgång att torka naglarna med 100% aceton ett måste.

PureBuild-ansökningsprocessen

Med nagelbäddarna i perfekt form är det dags att introducera PureBuild-systemet. Applikationen börjar med ett lager av komplett bas. Detta kräver noggrann applicering, med en minimal mängd produkt på borsten, skrubba in den i nagelplattan. Det är viktigt att se till att hela nageln är belagd och den fria kanten är täckt. Detta steg upprepas sedan för alla fingrar. När det är klart, härda basen under lampan i 60 sekunder. Tänk på att härdningstiden beror på vilken typ av lampa du använder. Detaljerna som delas i den här guiden är baserade på Hohners sladdlösa kublampa.

Efter härdning av hela basen, applicera PureBuild Tender i ett papperstunt lager. Denna tunna applicering av PureBuild kallas pappersskiktet på grund av dess extremt tunna natur. Ungefär som basen måste detta lager också täckas i den fria kanten för en uthållig manikyr.

Att täcka kanterna, som förklarats med hjälp av exemplet med plastfolie, är ett viktigt steg. Föreställ dig en glasskål du vill täcka med plastfolie. Om du bara placerar plastfolien ovanpå fatet, kommer den bara att flyta där utan något att greppa om. Men om du sträcker din plastfolie över kanten på fatet, kommer den att hålla sig på plats genom att hålla i kanterna. Samma princip gäller för din manikyr. Kapa kanterna för hållbarhet och livslängd.

Applicera sedan strukturlagret. Detta lager är lite tjockare och kräver precision. Placera en pärla av lämplig storlek i mitten av nageln, tryck den mot nagelbandet och flyt den sedan ner i en sicksackrörelse mot den fria kanten. Du kan experimentera med olika metoder eftersom alla har sitt föredragna sätt att applicera detta lager.

Vänd handen upp och ner för att dra ner spetsen och skapa en bättre struktur. Rengör sedan nagelbandsområdet med en linerborste , dra ner produkten längs sidoväggarna och täck den fria kanten. Härda varje nagel i 30 sekunder innan du flyttar till nästa nagel för att förhindra att produkten flyttas.

Målet med strukturlagret är att skapa en balanserad fördelning av produkten - tunn vid nagelbandet, tjockast i mitten (spetsområdet) och tunnare igen vid den fria kanten. Denna struktur ger den styrka som behövs för PureBuild. Efter att ha avslutat detta lager, härda det i ytterligare 60 sekunder.

Finishen

För den slutliga estetiken kan du applicera en detaljfärg . I den här handledningen användes "låg detaljfärg" från Aurora-kollektionen för att ge PureBuild en iriserande och reflekterande glöd. Den stora platta gelborsten är ett utmärkt verktyg för gellack eller detaljfärger eftersom den kommer riktigt nära nagelbandet utan att orsaka översvämningar. Härda detaljfärgen under lampan i 60 sekunder.

Det sista steget innebär applicering av ett topplack med hög glans . Detta täckskikt ska varken vara för tunt eller för tjockt. Det ska räcka till att täcka hela nageln och täcka den fria kanten. Härda täckskiktet under lampan i 60 sekunder.

Och där har du det - en komplett PureBuild nagelapplikationshandledning från början till slut. Det är en noggrann process som kräver precision och omsorg, men resultatet är väl värt ansträngningen.

Kolla in denna instagram live där Charlotte, medgrundare av HONA ger en djupgående handledning om hur man förbereder HONA-sättet och PureBuild-applikationen.

Klicka här