En guide om hur man gör Chrome Nails

Chrome nail art kommer alltid att vara populärt bara på grund av hur effektiva de är. Men även om de flesta nageltekniker har använt kromtekniken, vet inte alla det bästa sättet att undvika de vanliga problemen med krompulverapplicering.

Du kan få massor av olika nail art-effekter beroende på vilken basfärg du har eller till och med vilken typ av krom du använder (HONA lagerför Color Changing Chrome, Aurora Chrom e och Single Coloured Mirror Chromes) .

Nedan hittar du lär dig

  • Vilka verktyg du ska använda för att applicera krom
  • Hur man undviker kromflisning och flagning
  • Hur du säkerställer att din krom fäster
  • Hur man får den bästa spegelliknande effekten med krom
  • Hur man undviker problem med topplack

Vilka verktyg du ska använda för att applicera krom

Det finns flera verktyg du kan använda för att applicera krom såsom ett silikonverktyg , engångsögonskuggsborste (som kommer med allaHONA-krom ), sminksvamp. Försök att undvika att använda fingret för att undvika kontaminering och oljor från fingret som kommer i kontakt med produkten samt undvika hudkontakt och potentiell hudirritation.

Här är mina bästa tips för några felsökningsproblem som tekniker kan uppleva med chrome:

Hur man undviker kromflisning och flagning

För det första och förmodligen en av de viktigaste är Less Is More och lite räcker långt. När du applicerar den på nageln, gör det sparsamt och bestämt och polera in den tills du får en glänsande spegelliknande effekt, istället för att applicera den som ett typiskt pigment eller glitter . När du börjar få det utseende du vill ha, vänd applikatorn eller borsten till den rena sidan och polera en liten stund till. Om krompulvret blir för tjockt kommer det att lämna gnistrande partiklar. Denna överskottsprodukt kan förhindra en grundlig härdning, vilket kan vara anledningen till att den flisar eller skalar. Använd en mjuk fluffig borste , till exempel en sminkborste för att damma bort eventuellt överskott.

Fila den fria kanten och sidorna av nageln med en 240 grit fil . Gelen behöver en grov yta för effektiv vidhäftning och kan inte greppa på en puderig yta

Det är ytterst viktigt att se till att du förseglar ditt krom inklusive den fria kanten utan filar för att säkerställa att du omsluter krompigmentet tillräckligt, annars kan nageln bli benägen att flisa. Vi rekommenderar Complete Base , Rubber Base eller till och med Clear Builder .

Hur du säkerställer att din krom fäster

Så som du säkert vet kommer du att behöva ett täckskikt som inte torkar av över din färg - svart och vitt fungerar bäst.

Om du överhärdar ytskiktet som krom appliceras på, kommer krom ofta bara att gnugga rakt av och inte fästa. Följ alltid tillverkarens instruktioner om härdningstider och härda inte längre.

Hur man får den bästa spegelliknande effekten med krom

Krom måste appliceras ovanpå ett härdat lager av icke-torkbar topplack. Om den appliceras direkt på en färg eller ett klibbigt lager, uppnås inte en spegelliknande effekt. Om täckskiktet inte är tillräckligt härdat, ganska vanligt på tummarna om klienten inte har placerat dessa korrekt, kommer du också att uppleva detta problem. Välj en krom av god kvalitet som är mycket högpigmenterad, med minsta mikronstorlek och minst fyllmedel för att uppnå bästa effekt.

Precis som glitter måste vara kosmetisk kvalitet, så måste krom. Vissa billigare versioner görs annorlunda och igen, kommer att fungera som ett pigment och inte en krom så behöver tryckas in i det klibbiga lagret. Ett krompigment av god kvalitet fungerar bra eftersom det inte kommer att blanda eller blöda pulvret, vilket förlorar den önskade spegelliknande effekten.

Alla HONA krom är av kosmetisk kvalitet och har den minsta mikronstorleken på marknaden.

Hur man undviker problem med topplack

Pitting, bucklor eller skrynklor i ditt topplack eller krom uppstår när ditt topplack är förorenat med krompigment eller till och med glitter, damm och andra inneslutningar. Om du har ett täckskikt specifikt för krom och det börjar ta slut, kan det också vara för nedsmutsat vilket leder till servicehaveri och ett av de andra problemen ovan. Det är ytterst viktigt att ta för vana att torka din borste ren på en mjuk våtservett eller väv innan du sätter tillbaka borsten i flaskan efter att den har vidrört krom eller glitter för att undvika denna kontaminering. Detta problem kan också uppstå om täckskiktet appliceras för tunt, eftersom vissa är utformade för en något tjockare applicering.

Kom alltid ihåg att ögonskydd, handskar och en mask rekommenderas att bäras och tvätta händerna noggrant efter applicering, vid applicering av krompulver för att undvika ögonirritation, inandning och eventuell hudirritation.