Enkel guide till temperaturkontroll för perfekt HEMA-fritt BIAB och gellack

Gör den nuvarande värmen det svårt att applicera dina geler? Temperaturkontroll kan vara ditt hemliga vapen. Det handlar om att förstå hur varma eller svala förhållanden påverkar dina nagelprodukter, särskilt HEMA-fria BIAB och gellack som är naturligt mindre trögflytande. Här kommer vi att bryta ner varför temperaturen spelar roll och hur du använder den till din fördel.

När vi pratar om nagelprodukter är en viktig sak hur tjocka eller tunna de är – med andra ord deras viskositet. Om du har märkt att dina nagelgeler är för rinnande eller för stela, beror det förmodligen på temperaturen.

Varma förhållanden kan göra dina geler tunnare, vilket gör dem svåra att kontrollera och lämnar dig med en mindre jämn finish och potentiell översvämning. Å andra sidan kan kalla förhållanden göra att dina gelprodukter tjocknar, vilket gör smidig applicering till en utmaning.

Varför spelar detta roll? Tja, om du är en nageltekniker som är stolt över att leverera förstklassiga tjänster, kan behärska temperaturkontroll göra en värld av skillnad.

Nu är frågan, hur kan du ta kontroll? Här är några enkla tips:

  1. Förvara dina produkter rätt : Förvara dina geler på en sval, torr plats och undvik direkt solljus.

  2. Kontrollera din miljö : Arbeta där det är möjligt borta från fönster, radiatorer eller andra extrema temperaturer. Jobba självklart aldrig utomhus

  3. Anpassa dig efter säsongen : Om det är vinter och dina produkter är för tjocka kan du försiktigt värma upp dem. Poppa den mellan låren under ditt förberedande arbete. Din kropp kommer att värma upp gelén och göra den lösare. Om det är sommar och dina geler är för rinnande, ställ in dem i kylen i några minuter för att kyla ner dem före användning.

  4. Håll ett öga på din lampa : Kom ihåg att din härdningslampa avger lite värme också. Låt naglarna svalna lite innan du applicerar nästa lager för att förhindra att gelén rinner.

Genom att följa dessa tips kan du säkerställa att din HEMA-fria BIAB och gellack alltid beter sig precis som du vill att de ska. Du kan lova dina kunder en jämn, professionell finish, oavsett vilken temperatur det är ute.