Allergimedvetenhet för nageltekniker

Som professionell nageltekniker arbetar du med olika produkter och kemikalier dagligen och en del av dem kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa individer. I det här pedagogiska inlägget kommer vi att diskutera allergier, deras symptom och sätt att förebygga dem.

För det första, varför uppstår allergier?

Allergier uppstår när kroppens immunförsvar överreagerar på vissa ämnen som kallas allergener, som kan komma från mat, djur, växter eller kemikalier som finns i gellack och BIAB .

I vår bransch uppträder gellack eller BIAB-allergier vanligtvis som röd, ojämn, fjällande, kliande eller svullen hud vid kontaktpunkten. Dermatit uppstår ofta på händer, fingrar, handleder, ansikte och hals. Nageltekniker som utvecklar allergier kan uppleva en mycket värre reaktion vid kontinuerlig exponering, vilket kan inkludera pulpit, hudfissurer, subungual hyperkeratos, onykolys och nageldystrofi. I sällsynta fall kan parestesi, urtikaria (nässelutslag) eller övre luftvägssymptom förekomma.

Vilka allergener finns i nagelindustrin?

HEMA (hydroxietylmetakrylat), HPMA (hydroxipropylmetakrylat) och IBOA (isobutylakrylat) är de vanligaste kända allergenerna som finns i många gelsystempolermedel. Medan de flesta människor inte kommer att ha en reaktion på dessa kemikalier, kan de som gör det uppleva en omedelbar eller fördröjd reaktion beroende på deras känslighetsnivå. Överexponering för dessa kemikalier kan öka risken för att utveckla en allergi över tid.

Hur kan man förhindra dessa nagelallergier?

För att förhindra allergiska reaktioner, vidta försiktighetsåtgärder när du arbetar med klienter som kan vara känsliga för vissa kemikalier. Försök att undvika hudkontakt med kemikalier som HEMA/HPMA/IBOA när det är möjligt och använd personlig skyddsutrustning som handskar för att skydda dig från exponering samtidigt som du bibehåller fingerfärdigheten.

Undersök alla ingredienser som används i din salong före användning för att avgöra om de innehåller några potentiella triggers för allergier eller känslighet.

Undvik produkter med en hög andel akrylater och metakrylater som inte kan härdas ordentligt.

Använd pålitliga varumärken med ett gott rykte för säkerhetsstandarder och kvalitetskontroll av deras formler, speciellt när du väljer bygggeler eller gellack med syntetiska kemikalier kopplade till allergier.

Använd endast godkända lampor som har bevisats fullständigt härda det gelsystem du använder. Använd en fläkt och bär en ansiktsmask för att förhindra att nageldamm kommer in i din kropp.

Slutligen är det viktigt att övervaka både din egen och dina kunders nagelhälsa över tid. Om någon upplever en allergisk reaktion, vidta lämpliga åtgärder eller uppsök omedelbart läkare om det behövs.

Som en ansvarsfull nageltekniker är det avgörande att veta vilka ingredienser som kan utlösa en allergi, och denna kunskap är avgörande för att ge dig och dina kunder en säker miljö. Genom att vidta dessa steg kan du hjälpa till att säkerställa att din salong förblir fri från eventuella allergiska reaktioner samtidigt som du ger dina kunder sinnesro och vet att de tas om hand med största försiktighet. Kom ihåg att kunskap är makt!