Hur man etsar naglar som ett proffs

Välkommen tillbaka till en annan handledning för nagelkonst. Idag kommer vi att prata om etsning, vad det betyder och hur man uppnår den perfekta etsningen på alla dina manikyrer.

Vår fantastiska utbildare Gaia har satt ihop en videohandledning, som täcker krångligheterna med etsning, och lyfter fram nyckeltekniker och produktrekommendationer som passar perfekt med HONAs vision om att skapa en smartare, starkare och säkrare nagelindustri.

Videotranskription

Vi börjar med en helt förberedd nagel, jag har precis tagit bort så det finns en liten bit produkt kvar på nagelplattan, och vi kommer att fokusera det mesta av vår etsning på det här nagelbandsområdet.

Innan vi ens tänker på att plocka upp en nagelfil är det första vi behöver göra att helt skrubba alla oljor och skräp från nagelplattan med 100 % ren aceton. Anledningen till att vi torkar först är för att vi inte ska tränga in någon av de naturliga nageloljorna i spåren som vi skapar när vi börjar etsa.

Vi torkar inte bara över nageln med aceton utan skrubbar så att alla områden på sidoväggarna under nageln och själva den fria kanten är uttorkade innan applicering.

När jag har skrubbat så mycket jag kan med den luddfria våtservetten, gillar jag också att använda en apelsin med sticka med en acetonindränkt luddfri våtservett lindad runt den. Och jag använder bara en pinne runt alla områden som jag inte kunde nå tidigare. Så det är bara att svepa runt nagelbandsområdet längs sidoväggarna och någon annanstans som jag inte kunde komma till.

Okej, så vi är alla uttorkade, låt oss prata filer. Så jag gillar att använda en 150 Grit fil eller en 100 Grit fil . Beroende på kundens naturliga nagelhälsa vill vi inte använda korn högre än 150. Och kom ihåg att ju högre kornnummer, desto mjukare fil. Så vi vill använda ett grövre korn, men väldigt, väldigt försiktigt för att skapa dessa fläckar och skåror för gelén att fästa vid. Om vi ​​använder något högre än 150 grit, riskerar vi att jämna ut och polera istället för att skapa den textur som vi behöver.

Sättet som du håller din fil på är också viktigt. Så jag gillar inte att hålla min fil i de andra ändarna. Eftersom du har den här enorma ytan av en fil som är väldigt svår att kontrollera. Så istället flyttade jag min hand närmare det område av filen som jag faktiskt använder. Och på så sätt kan jag kontrollera rörelserna mycket lättare utan att riskera att skada min klient. Vi måste också vara uppmärksamma på den press som vi utövar. Så jag vilar filen på nagelplattan utan något som helst tryck. Och jag filar ett område som du kan se att jag drar tillbaka sidoväggen också för att komma rätt in i sidoväggen.

Så fort ett område är etsat går jag vidare till nästa område. Och återigen, inget tryck alls, vi vill inte börja fila i den där nagelplattan. Det är bara själva ytan som vi vill skapa dessa små spår och bågar som vårt gellack ska fästa på senare. Av alla steg i manikyrbehandlingen är det här det jag brukar ta mest tid på och jag är väldigt väldigt, väldigt vaksam med min etsning eftersom det är detta som kommer att ge mina klienter den retention som de behöver .

Vi använder ett allergivänligt märke så det är absolut nödvändigt att följa dessa förberedande steg. Jag gillar också att torka av nagelplattan med aceton under hela åtgärdsprocessen och detta kommer att markera alla områden som jag kan ha missat. Så du kan se att jag missade ett litet område bredvid den där sidoväggen och en liten bit i hörnet som är nagelbandet och det kan ha varit ett område som lyfte eftersom jag inte hade etsat det ordentligt.

Kom också ihåg vår liknelse med att slipa ner dina golvlister innan du har tappat bort dem. Naglar är väldigt lika du behöver för att skapa den konsistensen för att gelen ska fästa vid, igen och se till att ditt tryck är minimalt. Och slutligen gillar jag också att bara ge lite en gång på den fria kanten eftersom vi behöll alla våra kanter och återigen kommer detta att bli bra vidhäftning när det kommer till att applicera gel.

När du är klar, damma bort naglarna lite och torka av dem och beundra de vackra etsningar du har gjort som förberedelse för din gelapplicering. Och kom ihåg när din kund kommer in för att fylla, behöver du bara etsa det nya tillväxtområdet. Jag hoppas verkligen att du gillade den här videon. Jag hoppas att du har lärt dig något. Vänligen meddela oss om du har några kommentarer eller frågor så ses vi i nästa video.

Vill du finslipa dina förberedande färdigheter ytterligare? Kolla in vår nagelfilningsguide.

HONA Nagelfilningsguide