Festival Nail Art Handledning: Schackbräde och blommor

Gör dig redo för festivalen med den här HONA-festivalen nail art-handledning av den begåvade varumärkesambassadören, Steph @naileditnailsbysteph ! I den här handledningen delar Steph med sig av sina personliga tips och tricks för att skapa fantastiska nagelkonst och felfritt linjearbete. Lär dig allt om de måste-borstar hon rekommenderar för exakta mönster och hur du behärskar konsten att isolera krom.
Festival Nail Tutorial Schackbräde

Idag ska vi gå igenom hur man skapar söt nagelkonst i festivalstil, perfekt för sommaren. I det här exemplet använder vi Wham! En fantastisk limefärg med ett härligt skimmer igenom. Riktiga festivalvibbar.

Applicera ett skikt av din valda färg. Du behöver bara ett tunt lager med HONA-geler eftersom de är superpigmenterade. Om du har något överskott när du applicerar, ta bort det från borsten. Applicera sedan ett andra lager. Se till att lagret är fint och tunt, torka bort överskott som du inte behöver. Se till att du får två lager för en snygg pigmenterad bas för nagelkonstdesignen. Du kan behöva gå över nageln några gånger med en borste för att säkerställa att den är helt platt och ta bort eventuellt överskott. Det är en bra idé att gå in med lite IPA efter att ha härdat varje lager (i 60 sekunder) bara för att torka bort det klibbiga lagret som gelén lämnar, speciellt när man ritar linjer. En snygg matt yta fungerar bäst vid applicering av detaljfärger.

Därefter behöver du en striperborste . Du kanske vill klippa din striperborste för att bli lite tunnare. För denna design kommer vi att använda venetiansk detaljfärg , som är en fantastisk fluorescerande rosa. Du måste ladda borsten, du kan göra detta genom att doppa den i grytan och vrida den runt. Se till att alla borst är belagda, för sedan den till kanten och dra bara av överskottet i krukan, dra ut det och torka bort allt överskott.

När du målar linjerna för schackbrädet, välj en plats och förbind dig helt. Väl där, dra ner snabbt. Och det är gjort. För linjer, särskilt vertikala linjer, är det bästa du kan göra att bara begå. Så återigen, ladda upp borsten med detaljfärg och ta bort överskott. Se till att det är så jämnt som möjligt, storleksanpassa sedan där du vill att nästa rad ska vara. Återigen, se till att borsten inte svämmar över med produkt. Välj vart du vill att den ska gå och förbind dig. Det bästa tipset med långa vertikala linjer är att bara begå.

Nu måste du gå in med de horisontella linjerna, en i taget. Välj var du vill att dina linjer ska vara, du vill att rutorna ska se ut så nära samma storlek som möjligt. Flytta sedan åt sidan och gör en sida av horisontella linjer åt gången. Byt sedan till andra sidan och gör exakt samma sak. Så det är hur man gör vertikala linjer tvärs över. Vi rekommenderar inte att göra dem i en stor linje eftersom (särskilt nageln är böjd) kan det vara ganska svårt att få det rätt överallt, medan det på detta sätt är lättare att kontrollera en kortare linje.

Sätt nu in spiken för en blixtkur på 10 sekunder. Men där är det, det är början på ditt schackbräde. Nu behöver du lite mer produkt, och för att välja din första färgade i kvadrat föreslår vi den mittersta kvadraten. Återigen, det kommer inte att ta för mycket produkt eftersom detaljfärgerna är verkligen riktigt pigmenterade. Arbeta bara den produkten genom torget. Håll det fint och smidigt.

Och med en schackbräda vill vi göra rutorna som är diagonala. Så du vill se till att ovanför och till sidorna av den färgade kvadraten är kvar som basfärg för att behålla den schackbrädeeffekten. Och igen, bara se till att du inte laddar upp med för mycket produkt. Och välj sedan din nästa ruta och upprepa. Det är en bra idé att ha en städborste i närheten, så om du går över kan du bara snabbt lägga den i lite IPA och bara göra en liten bättring om du behöver.

Så eftersom vi har flashhärdat vårt basgaller kan vi torka och gallret rör sig inte. Så det är bara rutorna som är blöta. Så nu har vi färgat in alla våra rutor och gjort en kur på hela 60 sekunder . Du måste sedan applicera det icke-torkande SuperShine-täckskiktet ovanpå eftersom vi ska använda krom ovanpå detta.

När du använder krom kan du använda en non-wipe och sedan polera bort det. Bara ett fint jämnt lager. Torka sedan med IPA. Så undviker du kromdamm som fastnar på ställen du inte vill att det ska fastna, du får en riktigt snygg, exakt kromapplicering.

Så nu är det dags att gå in med HONA-prickverktyget och svart detaljfärg . Du kommer att behöva använda ganska mycket på punktverktyget. Börja sedan placera små prickar för att skapa en blomform och bara dra överskottet in i mitten för att skapa den typen av groovy blomform. Så vi kommer att göra den blomformen på alla rutor som vi har färgat i. Så återigen, håll bara prickarna åtskilda så långt att detaljfärgen inte rör vid varandra. Och bara med överskottet på punktverktyget, dra bara in dem i mitten, detta behöver inte vara superexakt. Se bara till att prickarna inte rör vid varandra, så att du fortfarande får den där fina blomformen. Om du känner att prickarna rör vid, eller om du inte känner dig bekväm, kan du bota emellan. Men du måste också kroma däremellan också. För med HONA-kuben behöver du egentligen bara härda på 30 sekunders inställningen i 20 sekunder, den är väldigt kraftfull.

Och om du skulle lämna krom utan att kroma det och bota det varje gång den ursprungliga blomman som du gjorde först, skulle inte krom. Se till att du inte glömmer de halva rutorna överst. Nu är det dags att lägga in det för en 20 sekunders kur på 30 sekunders inställningen. Mer och krom kommer inte att fastna.

Därefter måste du gå in med den andra änden av punktverktyget, fortfarande med den svarta detaljfärgen och placera en inre prick i mitten av alla blommor. Återigen, du behöver inte bota däremellan. Sedan kan du lägga till ytterligare en krom, vi föreslår Mai Tai , som är en fantastiskt gröngul, riktigt ljus som passar riktigt bra ihop med wham. Applicera bara genom att gnugga i cirkulära rörelser. Se till att du verkligen har gnuggat in krom för att få den fina glansen.

Gå sedan in med en mjuk borste och torka bara bort överskottet och lägg på ett topplack. Och där har vi det, den färdiga looken. Jag har gått in med bara SuperShine topcoat . Jag hoppas att ni gillade den här handledningen. Tack så mycket för att du följer med!